Haluatko sixpackin näkyviin? Yksi treeni yli muiden

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni kiinteästä vartalosta haaveileva voi toivoa, että keskivartalo olisi rasvattomampi ja vatsalihakset näkyisivät. Vatsalihasten näkyminen on monen asian summa, minkä vuoksi kaikkien vatsalihakset eivät näy siitäkään huolimatta, että henkilö tekisi satoja vatsalihasrutistuksia päivässä.

Ihmisten kehossa on eri määrä rasvaa, joka on ihmisen vartalotyypistä riippuen voinut jakautua eri vartalonosien kesken hyvin eri tavalla. Kehossa oleva rasva harvoin palaa juuri sieltä mistä treenaaja haluaisi vaan sitä joutuu polttamaan koko kehosta saadakseen haluamastaan vartalonosasta kiinteämmän.

Women’s Health -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa huomattiin, että yksi treenimuoto on kuitenkin yli muiden mikäli henkilön tavoitteena on polttaa rasvaa nimenomaan keskivartalon alueelta. Kovasykkyisen ja lyhytkestoisen HIIT-treenimuodon huomattiin olevan tehokkain rasvanpolttaja keskivartalon alueelle.

HIIT-treenimuodolla treenanneet pudottivat eniten painoa, minkä lisäksi he polttivat eniten rasvaa juuri keskivartalon alueelta. Tutkijoiden mukaan intensiiviset ja lyhytkestoiset treenit auttavat kehoa käyttämään energiavarastojaan tehokkaammin. Keho yrittää nopeasti saada kaiken mahdollisen tehon irti vartalosta, minkä vuoksi sinnikkäinkin rasva saadaan helpommin irtoamaan juuri HIIT-treenimuodon avulla.