Näin estät valkoisten paitojen muuttumisen keltaiseksi

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni on voinut huomata, että vaaleat kauluspaidat menevät ajan myötä pilalle siksi, että kainaloiden kohdat alkavat muuttumaan keltaisiksi. Keltaisuus on monen asian summa, eikä kyse ole siitä, että ihmisellä olisi voimakas hiki.

Kun keltaisuutta alkaa kainaloiden kohdassa ilmetä, valkaisevat aineet tai paikallinen tahranpoisto harvemmin enää auttavat ongelmaan. Tämän vuoksi paras keino onkin keskittyä siihen, miten keltaisten tahrojen ilmestymisen voisi estää kokonaan.

Todennäköisin syy keltaisiin tahroihin johtuu siitä kun deodorantin kemikaalit alkavat reagoimaan paidan materiaalin kanssa. Who What Wear -sivuston mukaan alumiinipohjaiset yhdisteet antiperspiranteissa aiheuttavat reaktion, jonka tuloksena paitaan jää kellertävä tahra. Mikäli valkoiset paidat kuuluvat jokapäiväiseen työasuun, kannattaa valita sellainen deodorantti, jossa ei ole alumiinia.

Keltaisuutta pystyy välttämään myös sillä, että pesee valkoiset lyhythihaiset ja kauluspaidat heti käytön jälkeen eikä anna hien asettua kankaaseen. Vaikka moni voisi ajatella juuri toisin, kannattaa myös valkaisuaineen käyttöä välttää.

Valkoisten polyesteria ja puuvillaa sisältävien paitojen peseminen valkaisevalla aineella voi aiheuttaa itsessään kainaloalueiden muuttumisen keltaiseksi ja pysyväksi tahraksi kun alueella on deodorantin ja hien sekoitusta.