Hollywood-mogulille potkut hyväksikäyttöepäilyistä – uhreina Angelina Jolie ja Gwyneth Paltrow!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisten menestyselokuvien taustalla oleva Harvey Weinstein on ollut viime vuorokausina hyväksikäyttöskandaalin keskiössä. Lukuisat naiset, joiden joukossa on Hollywoodin A-listan tähtiä, ovat kertoneet miehen käyttäneen heitä seksuaalisesti hyväkseen.

Kohu alkoi New York Times -lehden kirjoitettua ahdistelusyytöksistä. Toimittaja Ronan Farrowin mukaan 13 naista kertoi Weinsteinin lähennelleen tai ahdistelleen heitä. Artikkelin myötä Weinstein Company -tuotantoyhtiön hallituksen neljä jäsentä erosi, ja jäljelle jääneet neljä jäsentä antoivat Harvey Weinsteinille potkut.

Sittemmin yhä useammat naiset ovat paljastaneet kokeneensa seksuaalista häirintää Weinsteinin taholta. Heidän joukossaan ovat Angelina Jolie ja Gwyneth Paltrow. Molemmat kertovat tuottajan tehneen ei-toivottuja ja avoimia lähentely-yrityksiä heidän uransa alkuvaiheilla.

Syytökset eivät jää pelkästään lähentelyyn ja häirintään. New Yorker -lehden mukaan italialaistähti Asia Argento ja entinen malli Lucia Evans kertovat joutuneensa tuottajan raiskaamiksi. Argenton mukaan hän uskaltaa puhua tapauksesta vasta nyt, sillä hän pelkäsi Hollywood-mogulin tuhoavan muuten hänen uransa.

Harvey Weinstein ja hänen veljensä Bob perustivat vuonna 1979 Miramax-tuotantoyhtiön, joka myytiin sittemmin Disneylle 80 miljoonalla dollarilla. Myöhemmin he perustivat uuden The Weinstein Company -yhtiön. Harvey Weinsteinin tuottamiin elokuviin lukeutuvat muun muassa Pulp Fiction, Rakastunut Shakespeare, Will Hunting ja Gangs of New York.