NASA: Asteroidi hipoo Maata tänään 48 200 km/h nopeudella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme yli kaksi vuotta sitten tohtori Judit Györgyey-Riesin havainnon asteroidista, joka on matkalla maapalloa kohti. Hän kertoi vapaudenpatsaan kokoinen 2012 TC4 -asteroidin osuvan Maahan lokakuussa 2017. Laskelma piti paikkansa, sillä asteroidi ohittaa maapallon tänään.

Vuonna 2015 törmäyksen todennäköisyydeksi laskettiin yksi miljoonasta, mutta nyt Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on ilmoittanut, että 2012 TC4 ei tule osumaan planeettaamme. Sen sijaan se ohittaa maapallon erittäin lähietäisyydeltä arviolta vain 43.500 kilometrin päästä.

Etäisyys on huomattavan pieni, sillä esimerkiksi Kuu sijaitsee noin 400.000 kilometrin päässä maapallosta. Asteroidin nopeus on 48.200 kilometriä tunnissa, eli noin 14 kilometriä sekunnissa. NASA:n International Asteroid Warning Network seuraa nyt asteroidia tarkasti samoin kuin muita havaittuja meidän suuntaamme matkalla olevia taivaankappaleita.