Samppanja olikin kuohuviiniä – mies haastoi lentoyhtiön oikeuteen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kanadalainen Daniel Macduff on haastanut Sunwing Airlines -nimisen lentoyhtiön oikeuteen, koska yhtiö tarjoili Kuuban lennolla kuohuviiniä. Lentoyhtiön mainosmateriaalissa kuitenkin luvattiin, että asiakkaat saavat nauttia lennoilla samppanjaa.

Quebecistä Kuubaan lomalle lentänyt Daniel Macduff pettyi, kun hänen lasiinsa kaadettiin aidon samppanjan sijaan tavallista kuohuviiniä. Hän ei myöskään saanut luvattua kuplajuomaa paluumatkalla lainkaan. Mies syyttää lentoyhtiötä nyt harhaanjohtavasta mainonnasta.

Sunning Airlines pitää oikeusjuttua turhana ja vailla tarkoitusperää. Silti lentoyhtiö on lopettanut samppanjatarjoilun mainostamisen, BBC uutisoi. Aito samppanja tuotetaan Champagnen maakunnassa Ranskassa.