Kuuro vauva kuuli äitinsä äänen ensimmäisen kerran – herkistyi heti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Äideillä ja lapsilla on heti syntymästä lähtien poikkeuksellisen vahva suhde. Äiti on kantanut lasta, synnyttänyt lapsen ja sen jälkeen ollut vauvassa kiinni tiiviisti muun muassa imetyksen ajan.

Äidin ja lapsen vahvaa sidettä on tutkittu, minkä ansiosta on saatu selville, että äidin ääni tekee ihmeitä lapsen aivoille.

On tutkittu, että lasten aivot reagoivat erityisesti oman äidin ääneen. Äidin äänellä on lapsen aivoihin erityinen yhteys ja vaikutus, jollaista ei ole saatu lapsien aivoissa aikaan muilla naisäänillä. Nyt videolla nähdään koskettava tilanne, jossa nähdään kun vauva kuulee kuulokojeen avulla äitinsä äänen ensimmäistä kertaa.

Oman äidin äänen kuuleminen vaikuttaa suoraan lapsen aivoissa niihin osiin, jotka kontrolloivat tunteita, sosiaalisia toimintoja ja palkitsemista. Se näkyy selvästi myös tällä YouTube-videolla, kun vauva alkaa heti herkistymään kuullessaan äidin äänen.