Tamperelaiskahvila tarjoilee penispullia: ”Tuomme eturauhasen kahvipöytään”

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Marraskuun ajan kestävä Movember-kampanja alkoi tänään eri puolilla maailmaa. Yksi kampanjointiin näyttävästi osallistuvista yrityksistä on tamperelainen kahvila Kehräsaaren Kuppi. Ravintolan vitriinissä on myynnissä peniksen muotoisia pullia.

Ensimmäinen Movember alkoi vuonna 2003 Australiassa pubissa tehdyn vedon seurauksena. Nykyisin sitä vietetään virallisesti yli 20 maassa ja Movemberin aikana järjestetään useita eri sivutempauksia.

Yksi niistä on se, että naisia kannustetaan suutelemaan vain viiksekkäitä miehiä tiettynä päivänä kampanjan aikana. Valitettavasti Suomen Movember Foundation ei löytänyt tänä vuonna yhteistyökumppania varainhankintakampanjaa varten.

Osa yrittäjistä on kuitenkin päättänyt sinnikkäästi valistaa ihmisiä tärkeästä asiasta: Miesten terveydestä. Tamperelainen kahvila on leiponut peniksen muotoisia pullia Movemberin nimissä jo kolmena vuotena. Tarkoituksena on antaa ihmisille puheenaihetta hyvän maun rajoissa.

– Asia on tärkeä, mutta siihen suhtaudutaan edelleen hirvittävän hankalasti. Rintasyövästä puhutaan huomattavasti enemmän mediassa, mutta miehen sukupuolielimistä ja niiden ongelmista vaietaan. Haluamme pullien avulla herättää kahvipöytäkeskusteluja miesten terveydestä, kahvilasta kerrotaan Staralle.

Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä. Siihen sairastuu vuosittain 5.000 suomalaismiestä, jotka ovat pääasiassa yli 70-vuotiaita. Kivessyöpä on puolestaan nuorten miesten yleisin syöpä. Siihen sairastuvat miehet ovat yleensä 20–34-vuotiaita.

Marraskuu ! Pippelipulla! Leipomalla emme pelasta maailmaa, emme kai miehiäkään, mutta tuomme puheenaiheen ja…

Publié par Kehräsaaren Kuppi Oy sur mardi 31 octobre 2017