Tappaako syksy kuntoilumotivaation? Kokeile näitä keinoja treenaamisessa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Syksy voi antaa monille syyn jumahtaa vapaa-aikana sohvan nurkkaan siemailemaan punaviiniä viltin alle. Jos kuitenkin haluaa pitää peruskunnosta huolta, kannattaa lenkkarit pukea jalkaan myös viileän vuodenajan aikana. Nyt on vinkattu keinoja, joiden avulla saa revittyä itsensä helpommin kuntoilemaan kaamoksena.

Treeneistä tai lenkkeilystä voi sopia kaverin kanssa. Tällöin kuntoilemisen väliin jättäminen on vaikeampaa, kun synkronoi urheiluharrastuksen kumppanin tai bestiksen aikataulun kanssa. Tutkimusten mukaan aamurutiineja on helpompi muuttaa korkeamman kortisolitason vuoksi. Toisin sanoen treenaamisesta kannattaa tehdä säännöllinen ja ennen töitä toteutettava harrastus, PureWow muistuttaa.

Tekstiiliurheilu kuulostaa pinnalliselta, mutta moni saa kuntoiluun kaivattua motivaatiota uusista urheiluvaatteista. Kun kuntoilemiselle asettaa selkeitä tavoitteita, voi huomata nauttivansa uhreilemisesta enemmän. Olipa se sitten painon pudottaminen tai tietyn matkan juokseminen, motivoi pienikin edistyminen treenin jatkamisessa. Talviajaksi ulkolenkit voi vaihtaa kotijumppiin, joita löytyy esimerkiksi Youtubesta pilvin pimein.