Huumeita rajan yli valtavalla UAV-kopterilla – kuusi kiloa kerralla!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat pidättäneet 25-vuotiaan miehen huumeiden salakuljetuksesta Meksikon ja Yhdysvaltojen välillä. Kiellettyjen aineiden toimitus tapahtui suurikokoisen UAV-lennokin avulla.

Salakuljettaja oli jäänyt kiinni rajavartioiden huomattua lennokin raja-aidan yläpuolella. Pian UAV-kopterin ohjaaja onnistuttiin paikantamaan, ja hänen hallustaan löydettiin 5,9 kilon edestä metamfetamiinia.

Salakuljettaja käytti huumeiden toimitukseen suurikokoista, painavan lastin kannattelemiseen kykenevää lennokkia. UAV-koptereita käytetään huumeiden salakuljettamiseen vain harvoin, sillä useimpien lennokkien pienen koon ansiosta ne pystyvät toimittamaan mukanaan vain pieniä määriä aineita.

Mashable-sivuston mukaan poliisin takavarikoiman lennokin uskotaan olevan DJI Matrice 600. Noin 5.000 dollaria maksavaa laitetta käytetään tyypillisesti elokuvien kuvauksissa, sillä se pystyy kannattelemaan tavanomaisia droneja suurikokoisempia kameroita.