Poliisi: Suomalainen huumekauppa suljettiin verkossa – lähes 400 kärähti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Salatussa Tor-verkossa ollut Sipulikanava toimi vuosien ajan huumausaineiden välitykseen tarkoitettuna foorumina. Suomen kaikki poliisilaitokset ja Keskusrikospoliisi suorittivat laajamittaista valvontaa foorumilla lokakuussa. Valvonta johti useisiin pidätyksiin.

Poliisihallituksen mukaan valvonnan aikana kirjattiin yhteensä 332 rikosilmoitusta, joista 116 koski verkossa tapahtuneita huumausainerikoksia. Ratsioissa oli mukana myös Suomen Tulli. Kolmen viikon aikana epäiltyjä henkilöitä oli yhteensä 396 kappaletta, joista suurin osa on 1990-luvulla syntyneitä. Heistä vangittiin heti 19 henkilöä.

Valvonnan aikana takavarikoitiin 2,7 kiloa amfetamiinia, puoli kiloa metamfetamiinia, 1.500 ekstaasitablettia, 3,6 kiloa marihuanaa ja yli 300 Subutex-tablettia. Rivatril-lääkettä takavarikoitiin 2.500 tablettia.

Koko Suomen kattavassa tehovalvonnassa löydettiin myös neljä ampuma-asetta ja 30.000 euroa käteistä rahaa. Sipulikanava suljettiin marraskuun alussa, mutta darknetiin on ilmestynyt sen jälkeen uusia vastaavia foorumeita. Poliisi on kertomansa mukaan näistä tietoinen ja verkkovalvontaa tullaan lisäämään.