Tutkimus: Lähetä työhakemus aamulla – pääset helpommin haastatteluun

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uuden työn hakeminen voi olla stressaavaa ja aikaa vievää. Konsteja on kuitenkin monia, eikä kaikkia työpaikkoja voi hakea yhdellä ja samanlaisella hakemuksella. Nyt on toteutettu tutkimus työhakemusten parhaimmista lähetysajoista.

Töitä voi hakea suoraan paikan päälle menemällä, puhelimella soittamalla tai perinteisesti hakemuksen lähettämällä. TalentWorksin tekemän tutkimuksen mukaan parhaimman vaikutelman tekevät 06:00-10:00 välillä lähetetyt työhakemukset. Aamulla lähetetty hakemus antaa työhönvalitsijalle mielikuvan, että hakija ajattelee uutta työpaikkaansa ensimmäisenä asiana aamulla.

Mikäli hakemuksen lähettää vasta illalla puoli kahdeksan jälkeen, saattaa se sujahtaa automaattisesti mappi-Ö:hön. Tutkimuksen mukaan kaikki 16:00 jälkeen lähetetyt hakemukset poikivat harvoin edes puhelinsoittoa. Toisin sanoen, aloita aamusi lähettämällä työhakemus samaan aikaan kuin aloittaisit tavallisen työpäivän.