Ihana lahjaidea! Tee-se-itse omenainen sokerikuorinta-aine

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Itse tehyjä lahjoja otetaan mielellään vastaan, koska niissä näkyy tekijänsä kädenjälki ja ajatus. Lahjaksi voi antaa hyödyllisiä kauneudenhoitoon tarkoitettuja tuotteita, joita voi tehdä edullisista raaka-aineista. Esimerkkinä omenalta tuoksuva kuorinta-aine.

Sekoita kulhossa reilu desilitra ruskeaa sokeria, saman verran tavallista kidesokeria, yksi ruokalusikallinen kookosöljyä ja noin puoli desiä omenasosetta. Sekoita, kunnes seos on tasaista ja siinä ei ole kokkareita. Desinfioi valmiiksi pieniä ja kauniita purkkeja esimerkiksi vedessä keittämällä.

Kaada omenalta tuoksuva sokeriseos sen jälkeen tasaisesti purkkeihin. Purkit voi koristella esimerkiksi lahjanauhalla tai nimikkotarralla. Säilytä tuotetta jääkaapissa ennen käyttöä tai lahjaksi antamista. Sokeriseosta voi käyttää tavallisen kuorinta-aineen tavoin, PureWow vinkkaa.