Mies joutui syyttömänä vankilaan – vapautettiin 46 vuoden jälkeen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Louisianasta kotoisin oleva Wilbert Jones on jälleen vapaa mies istuttuaan yli neljä vuosikymmentä syyttömänä vankilassa. Oikeuden tuomari mitätöi vangille vuonna 1971 langetetun tuomion.

Jones tuomittiin elinkautiseen hoitajan raiskauksesta ja sieppauksesta. Ainoa todiste tapauksessa oli uhrin todistuslausunto. Hoitaja oli kuitenkin epävarma Jonesin syyllisyydestä, sillä hänen mukaansa raiskaaja oli miestä pidempi ja hänen äänensä oli matalampi.

Vuonna 2003 väärin perustein tuomittuja avustava Innocence Project New Orleans alkoi tutkimaan tapausta. Vanhoja raportteja läpi käydessään he saivat tietää samankaltaisesta raiskaustapauksesta. Se oli tapahtunut viikkoja Jonesin tuomioon johtaneen rikoksen jälkeen.

CNN-sivuston mukaan lummassakin tapauksessa naiset oli siepattu aseella uhaten Baton Rougen sairaalan parkkipaikalta. Myös uhrin kuvaukset tekijästä olivat samanlaisia kummassakin rikoksessa.

Jones pääsi perheensä luokse istuttuaan lähes 46 vuotta syyttömänä vankilassa. Hänen hyväkseen on sittemmin aloitettu varainkeruukampanja Razoo-sivustolla.