Outoja räjähdyksiä kuultu ympäri maailmaa – tutkijat ihmeissään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Voimakasta räjähdystä muistuttavat äänet ovat ihmetyttäneet ihmisiä ympäri maailman. Tuorein tapaus kantautuu Yhdysvaltojen Alabamasta, jonka asukkaat raportoivat kuulleensa oudon äänen 20. marraskuuta.

Alabaman räjähdyksen ääni oli niin voimakas, että se ravisteli useita rakennuksia koko osavaltiossa. Sen alkuperä ei kuitenkaan ole selvinnyt viranomaisille. Räjähdyksen ääni voidaan kuulla paikallisen perheen turvakameran ikuistamalla videolla.

New York Post -lehden mukaan samankaltaisista voimakkaista äänistä on tehty tämän vuoden aikana jopa 64 havaintoa. Niitä on kuultu muun muassa Lähi-Idässä, Iso-Britanniassa, Lapissa ja Yhdysvaltojen Itärannikolla. Räjähdystä muistuttavien äänien aiheuttijiksi on epäilty muun muassa lentokoneiden yliäänipamauksia, kontrolloituja räjähteitä ja meteoriitteja.

Yhdysvaltojen kansallisen ilmatieteen laitos spekuloi äänien aiheuttajaksi Leonid-meteoriparvea tai yliäänilentokonetta. Avaruushallinto NASAn Bill Cooke ei sen sijaan usko meteoriparven aiheuttaneen niitä. Hänen mukaansa NASA tutkii parhaillaan tapauksia äänten alkuperän selvittämiseksi.

 

https://www.facebook.com/amy.phelps.9/videos/10213998286528331/