Poliisirynnäkkö vanhan pariskunnan kotiin – kukkia luultiin kannabikseksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa asuva pariskunta on nostanut kanteen paikallisia poliiseja ja vakuutusyhtiötä vastaan. Syynä on tapaus, jossa heidät pidätettiin kannabiksen kasvattamisesta epäiltynä.

Edward ja Audrey Cramerin mukaan tapaus sai alkunsa vakuutusyhtiön edustajan saavuttua tutkimaan kaatuneen puun aiheuttamia tuhoja. Hän otti kuvia pariskunnan pihalla kasvavista kukista, luullen niitä kannabiskasveiksi. Vakuutusyhtiön edustaja oli lähettänyt kuvat poliiseille.

Kahta päivää myöhemmin aseistetut poliisit ilmaantuivat 69-vuotiaan Edwardin ja 66-vuotiaan Audreyn kotiovelle. Viranomaiset sulkivat pariskunnan käsirautoissa poliisiautoon ja tutkivat heidän kotinsa. Audrey kertoo olleensa tapauksen aikana alusvaatteisillaan.

Pariskunta yritti kertoa kasvien olevan vain hibiskus-kukkia, mutta heitä ei uskottu. Lopulta poliisit kuitenkin vapauttivat Cramerit nostamatta syytteitä.

Cramerit ovat sittemmin nostaneet oikeusjutun Buffalo Townshipin poliisilaitosta ja Nationwide Insurance -vakuutusyhtiötä vastaan. New York Post -lehden mukaan he hakevat korvauksia muun muassa tarpeettomasta voiman käytöstä, henkisten kärsimysten aiheuttamisesta ja yksityisyyden loukkaamisesta.