Älykondomi mullistamassa seksin – mittaa suorituskykyä ja peniksen pituutta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen i.Con-yhtiö on lanseerannut maailman ensimmäiseksi älykondomiksi kutsumansa ehkäisyvälineen. Se pystyy muun muassa mittaamaan käyttäjän suorituskykyä sängyssä.

Vaikka keksintöä markkinoidaan kondomina, on termi hieman harhaanjohtava. Käytännössä kyseessä on tavanomaisen kondomin ympärille kiinnitettävä rengas. Vedenpitävästä materiaalista valmistettu laite ei ole kertakäyttöinen, ja se on tarkoitettu kaiken kokoisille peniksille.

i.Conin älykondomi toimii hieman aktiivisuusrannekkeen tapaan. Se mittaa käyttäjän suorituskykyä, kuten nopeutta ja kestävyyttä. Laite myös mittaa peniksen kokoa, tunnistaa sukupuolitauteja ja jopa laskee seksin aikana poltetut kalorit. Yhtiön mukaan tiedot pysyvät salaisina, mutta käyttäjä voi halutessaan jakaa ne myös muiden kanssa.

69 euron hintainen i.Con Smart Condom ilmestyy markkinoille alkuvuodesta 2018. Se tulee alkuun myyntiin vain British Condoms -sivustolle. Mikäli kysyntää löytyy, lupaa yhtiö kuitenkin tuoda sen myöhemmin maailmanlaajuiseen myyntiin.