Uskotko silmiäsi? Futuristinen 1 000 asunnon kerrostalorykelmä Singaporessa

Koti & Asuminen Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla tehdään nykyisin toinen toistaan upeampi ja erikoisempia toteutuksia kiinteistöjen rakentamisessa, ja nyt nähdään yksi erikoisimmista. Singaporessa sijaitsee nimittäin poikkeuksellisen upea rakennuskompleksi, joka näyttää kuin LEGO-rakennussarjan tuotokselta.

Kyseessä on peräti 1.040 asunnon kokonaisuus The Interlace, joka on Ole Scheerenin suunnittelema. Rykelmäinen kerrostalojen kokonaisuus muodostuu 31 talosta, jotka on aseteltu toistensa päälle limittäin kuin jenga-palikat ikään. The Interlace voitti vuonna 2015 Vuoden rakennus -palkinnon arkkitehtuurin festivaaleilla.

Kerrostalorykelmä sijaitsee noin kahdeksan hehtaarin alueella ja siinä on peräti 170.000 asuinneliötä. Kompleksi suurimpia asuntoja ovat yli 500 neliön penthouset, ja pienimmät asunnott taas ovat noin 70 neliöisiä. Yhteisiltä alueilta löytyy uima-altaita, tenniskenttiä, leikkipuistoja ja biljardipöytiä.