Oletko aina polttanut kynttilöitä väärin?

Koti & Asuminen Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Talvi on tunnelmallista aikaa, jolloin moni rakastaa polttaa kynttilöitä kotonaan luodakseen kauniin valaistuksen. Nyt pariisilainen sisustuksen ammattilainen kertoi millaisia helppoja virheitä moni tekee kotonaan polttaessaan kynttilöitä.

Julie Bonin kertoi Daily Mail -sivuston mukaan, että kynttilöitä tulisi ensimmäisellä kerralla polttaa vain kaksi tuntia kerrallaan saadakseen niille mahdollisimman pitkän käyttöiän.

Kahden tunnin aikana kynttilän vaha alkaa kunnolla sulamaan, mikä auttaa varsinkin paksujen kynttilöiden kohdalla niitä palamaan jatkossakin tasaisesti suuren kuopan muodostumisen sijaan.

Monet sisustuskynttilät ovat lasissa, joka alkaa tummumaan noesta jonkin ajan kuluttua kun kynttilää poltetaan. Tämä johtuu siitä, että kynttilän lanka on päästetty liian pitkäksi tai se on vinossa, jolloin liekki ei pala suoraan ylös päin. Boninin mukaan kynttilän sydänlanka tulisi joka kerta trimmata ja keskittää ennen sytyttämistä, jolloin liekki palaa kauniisti suorassa eikä lasiin muodostu nokea.