Uuden vuoden lupauksena terveellisempi elämä? Näin saat parhaan startin

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni lupaa vuoden vaihtuessa aloittaa terveellisemmän elämän ja ottaa tavoitteekseen laihtua muutaman kilonkin. Motivaation säilymisen kannalta hyvä alku on tärkeä, koska moni lannistuu ja luovuttaa nopeammin mikäli tuloksia ei ala syntymään.

Vuoden vaihtumisen jälkeen liikuntaa kannattaa lisätä. Liikkumisen lisäksi oikein syöminen on kuitenkin yhtä tärkeää ellei jopa tärkeämpää, koska nopeimmat tulokset vaa’an lukemissa saadaan aikaiseksi oikealla ruokavaliolla. Tiukalle dieetille ei tarvitse kuitenkaan heti ryhtyä mikäli muistaa muutaman hyvän nyrkkisäännön.

Daily Mail -sivuston mukaan hyvän alun takaamiseksi ruokavaliosta kannattaa jättää ensimmäisenä pois kaikki sellaiset ruoka-aineet, jotka aiheuttavat tulehdusta kehossa. Tälläisia aineita ovat muun muassa tyydyttyneet rasvahapot, sokeri ja maitotuotteet. Ne sitovat kehoon rasvaa ja hidastavat painon pudotusta. Näiden jättämisen lisäksi tulisi keskittyä siihen, että syö riittävästi terveellistä ruokaa, joka puolestaan tukee painon putoamista.

Omaan hyvinvointirutiiniin kannattaa myös heti lisätä jokin aktiviteetti, joka vähentää stressiä. Tämä voi olla esimerkiksi jooga, patikointi tai pilates. Kun stressihormonit ovat kurissa, aineenvaihdunta alkaa toimimaan paremmin ja painon pudottaminen saa parhaan mahdollisen alun.