Googlesta löytyi hulvaton käännöskukkanen – näin kääntyy liitoshitsaaja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kieli lukeutuu maailman vaikeimpiin sekä ihmisille että myös koneille. Viime aikoina on esitelty laitteita ja ohjelmistoja, jotka kääntävät puhetta jopa reaaliaikaisesti. Niiden kanssa tullaan vielä näkemään monia hauskoja hetkiä suomen kielen käännöskukkasten kanssa.

Esimerkiksi kuusi-sana voi tarkoittaa tilanteesta riippuen monia täysin toisistaan poikkeavia asioita. Google kertoi taannoin älykuulokkeista, jotka kääntävät puhetta reaaliajassa, mutta ennen laitteen suosion kasvua Suomessa nettijätin kääntäjää täytynee vielä hieman päivittää.

Nyt verkossa leviää nimittäin tieto hauskasta käännöskukkasesta Googlen kääntäjässä, sillä laite kääntää sanan ”liitoshitsaaja” hieman turhankin palastellen ja silloin sanatarkasti. Tuloksena on nimittäin vahvasti alatyylinen käännös ”Flying shit beneficiary”, jonka voisi kääntää vapaasti esimerkiksi lentäväksi kakkahyötyjäksi. Käännösvirhe on ollut tiedossa jo ainakin pari vuotta, mutta viime päivinä se on noussut uudelleen nettihitiksi.