NORAD sai erikoistehtävän – satelliitti seuraa Joulupukkia reaaliajassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus NORAD on Yhdysvaltain ja Kanadan yhteinen organisaatio, joka vastaa Pohjois-Amerikan ilmapuolustuksesta. Viime joulun tapaan myös tällä kertaa se on saanut viranomaisilta erikoistehtävän, kun viranomaisia pyydettiin valjastamaan tiedustelusatelliitit seuraamaan reaaliajassa Joulupukin matkaa maailman ympäri.

Katso Joulupukin kulkua suorana tästä alta:

Juuri nyt Joulupukki on matkalla Uuden-Seelannin ilmatilassa kohti Etelämantereella sijaitsevaa McMurdon tutkimusasemaa. Sinne Joulupukin on määrä ehtiä kello 14.09 Suomen aikaa.

NORADin tiedustelutietojen mukaan Joulupukki on jakanut tänään jo lähes 2,3 miljardia joululahjaa. Viranomaisten seurantatietojen perusteella Joulupukin nopeus on tällä hetkellä useita tuhansia kilometrejä tunnissa. Jopa tätä menoa hänellä tulee kiire jakaa kaikki lahjat huomiseen aamupäivään mennessä.