Nainen sai 284 460 000 000 dollarin sähkölaskun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on ajoittain nähty miten kuluttajamyyntiä harjoittavat yritykset ovat lähettäneet asiakkaille hämmentävän virheellisiä laskuja, joiden summassa on usein ollut jopa pari nollaa liikaa. Nyt Yhdysvalloissa toimiva Penelec-sähköyhtiö on tehnyt tällä saralla historiaa.

Pennsylvanian Eriessä asuva Mary Horomanski ei ollut nimittäin uskoa silmiään, kun hän avasi joulun alla saamansa sähkölaskun. Summa oli niin suuri, ettei siitä ottanut selvää ennen numeroiden laskemista. Erie Times-Newsin mukaan laskun summa oli nimittäin peräti 284 miljardia dollaria, eli noin 250 miljardia euroa.

– Silmäni olivat popsahtaa päästäni. Olimme aiemmin asentaneet jouluvalot ja ajattelin, että ehkä olimme asentaneet ne jotenkin väärin, Mary Horomanski kertoi lehdelle.

Laskun jättimäinen summa oli marraskuulta, mutta vielä joulukuulle oli kertynyt maksettavaa hulppeat 28.000 dollaria. Sähköyhtiö korjasi virheensä pian saatuaan asiakkaan pojalta puhelinsoiton asiasta. Todellinen maksettava summa oli 284,46 dollaria, joten laskuun oli tullut ”muutaman” numeron heitto desimaalipilkun paikassa.