Ekologinen raskaustesti tulossa – voi huuhdella vessanpöntöstä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yritykset ovat yhdistäneet voimansa luodakseen ekologisempia ratkaisuja tuotteidensa valmistamisessa. Nyt markkinoille rynnistää paperisia raskaustestejä valmistava Lia, minkä lippulaivatuotteen voi huuhdella vessanpöntöstä alas tai panna biojätteisiin.

Raskaustestit on nykyisin valmistettu ympäristöä kuormittavasta muovista. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on antanut myyntiluvan Lia-raskaustestille, joka on valmistettu paperista. Tuote tulee amerikkalaisiin kauppoihin tänä vuonna. Sen kerrotaan olevan 99 prosenttisesti oikeassa raskaushormonien mittaamisen suhteen.

Kodissa suoritettava raskaustesti tehdään muovisen tikun avulla, joka heitetään yleensä tuloksen katsomisen jälkeen roskikseen. Toisinaan testi jää vahingossa muiden näkyville, mikä saattaa luoda kiusallisia tilanteita. Paperinen testi huuhtoutuu sen sijaan vessanpöntöstä alas tavallisen wc-paperin tavoin. Se näyttää raskauden samalla tavalla kuin muovinen versio – esittämällä kaksi viivaa paperitikussa.

Don't be afraid to stand out from the crowd.

A post shared by Lia Diagnostics (@meetlia) on