Halaus auttaa kaikkeen – myös taaperot tietävät sen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Läheisyys ja halaileminen lievittävät ihmisten stressiä ja auttavat heti oloa mikäli ihminen on alakuloinen. Tutkimusten myötä on huomattu, että läheisyydellä on niin paljon positiivisia vaikutuksia ihmisiin, että ihmisten tulisi päivittäin huolehtia siitä, että he halailevat rakkaitaan riittävän määrän ajallisesti.

Nyt YouTube-videolla nähdään ihastuttava tilanne, jossa neljä saman ikäistä pikkutaaperoa halailevat toisiaan. Juuri pystyssä pysyvät pikkuiset tervehtivät vuorotellen toisiaan ottamalla toisen aina avosylin vastaan ja halaamalla toisiaan.

Tutkimusten mukaan halaus kestää keskimäärin kolme sekuntia ja ihmiset saavat noin 2,26 halausta päivittäin. Pikkuiset näyttävätkin osaavan videon mukaan huolehtia omien halaustarpeidensa täyttymisestä jo ilman vanhempiaankin.