Japanissa maailman ainoa vedenalainen postilaatikko

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisella Susamin kylällä on varsin erikoinen tapa houkutella paikalle lisää turisteja. Kylässä sijaitsee tiettävästi maailman ainoa vedenalainen postilaatikko.

Entinen postikonttorinhoitaja Toshihiko Matsumoto sai idean vedenalaisesta postilaatikosta, ja päätti toteuttaa sen paikallisten sukeltajien kanssa. Sen myötä sukeltajat voivat ostaa paikallisesta kaupasta vedenkestäviä postikortteja ja lähettää ne maailmalle meren pohjassa sijaitsevan laatikon kautta.

Paikallisen sukelluskaupan omistaja Hiroaki Yamatani laskeutuu joka päivä yli yhdeksän metrin syvyyteen tyhjentääkseen postilaatikon. Hän toimittaa kortit paikalliseen postitoimistoon, josta ne jatkavat matkaansa.

Ainutlaatuinen nähtävyys on selkeästi vedonnut sukellusta harrastaviin turisteihin. Tähän mennessä veden alta on lähetetty ympäri maailman jo 38 tuhatta korttia ja kirjettä. Erikoiseen konseptiin tutustutaan Great Big Storyn tuoreella videolla.