Britanniassa ehkäistään muovijätettä nyt urakalla – uusi keino apuun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britanniassa on viime aikoina taisteltu yhtä maailman merkittävintä ympäristöongelmaa vastaan rajoittamalla muovijätteen syntymistä. Maassa kielletään kaikki mikrohelmiä sisältävät kosmetiikkatuotteet, tarjotaan muovipusseja asiakkaille vain maksusta ja äskettäin yksi supermarketeista päätti lopettaa kaikkien muovipakkausten valmistamisen.

Seuraava askel koskee vesipulloja. Yhdistynyt kuningaskunta tulee tarjoamaan ihmisille ilmaisia vesipisteitä kaupoissa, kahviloissa ja yrityksissä. Tarkoituksena on, että ihmiset täyttäisivät mahdollisimman usein kestäviä juomapulloja sen sijaan, että ostaisivat kertakäyttöisiä vesipulloja kaupasta.

Tarkoituksena on, että kaikki suurimmat kaupungit olisi varustettu ilmaisilla vesipisteillä vuoteen 2021 mennessä, BBC uutisoi. Vesipisteitä voi etsiä esimerkiksi erillisen sovelluksen avulla. Maan hanajohtovesi on puhdasta ja sopii erinomaisesti juotavaksi. Maapallolla tuotetaan vuosittain noin 90 miljardia kiloa muovijätettä, josta noin kymmenen prosenttia päätyy meriin.