Asiantuntija: Osterit ja suklaa eivät toimikaan lemmenlääkkeinä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet uskovat, että useilla ruoilla on vaikutusta ihmisten seksuaalisiin haluihin. Tätä väitettä tukevia tutkimuksiakin on tehty, ja niissä on huomattu, että esimerkiksi punaviinissä, suklaassa, ostereissa ja valkosipulissa on niin sanottuna lemmenjuomana toimivia afrodisiakkeja.

Lontoossa toimiva ravintotutkija Lily Soutter kertoi Daily Mail -sivuston mukaan, että suklaa ja osterit eivät oikeasti nosta ihmisten libidoa. Kummastakin herkusta löytyy syötäviä afrodisiakkeja, mutta ne eivät suoraan vaikuta ihmisiin niin, että ostereiden ja suklaan syömisen jälkeen ihmisistä tulisi halukkaampia seksileikkeihin.

Suklaa saa ihmiset tuntemaan itsensä onnellisemmiksi, koska se vapauttaa kehossa serotoniinia. Ostereissa on puolestaan paljon sinkkiä, joka auttaa testosteronin ja sperman tuotannossa. Nämä faktat eivät kuitenkaan vaikuta siihen, että ruoilla olisi libidoa nostava vaikutus. Näiden faktojen valossa Soutter vahvisti, että herkkuja voi nauttia hyvillä mielin ennen seksiä, mutta ne eivät oikeasti toimi lemmenlääkkeinä.