Hakkerit iskivät olympialaisiin – tarkoitus oli aiheuttaa kaaosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisiin kohdistui avajaispäivänä hakkeri-isku. Olympialaisten virallinen kotisivu lakkasi toimimasta juuri ennen avajaisseremoniaa. Iskun myötä sivustolta ei muun muassa voitu tulostaa lippuja tapahtumaan.

Ongelma onnistuttiin ratkaisemaan vasta 12 tuntia myöhemmin. Myös Pyeongchangin olympiastadionin WLAN-yhteys ja pressihuoneen televisio- ja internet-yhteydet lakkasivat toimimasta.

Tietoturvayritys Talosin mukaan iskun motiivina ei ollut taloudellisen hyödyn saaminen tai tietojen varastaminen. Sen sijaan sen tarkoituksena uskotaan olleen puhtaasti olympialaisten häiritseminen ja kaaoksen aiheuttaminen.

Järjestäjät eivät ole toistaiseksi paljastaneet, kuka iskun takana on. The Guardian -lehden mukaan epäilykset ovat kohdistuneet muun muassa Venäjään. Tämä johtuu siitä, ettei maa suljettiin olympialaisista vuonna 2015 ilmi käyneen valtiojohtoisen dopingohjelman vuoksi.