Vatsa kuralla? Kokeile näitä ruoka-aineita olon helpottamiseksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihminen voi ripuloida monesta eri syystä, mutta vatsataudit, jännittävät tilanteet tai epäsopiva ruokavalio voi aiheuttaa löysähköjä vessareissuja. Suolistoa voi helliä erilaisilla ruoka-aineilla tasapainoisemman olotilan saavuttamiseksi.

Men’s Healthin ruoka-asiantuntijat suosittelevat ripulista kärsiville banaaneja, valkoista riisiä, kananmunia, vaaleaa leipää ja lihalientä. Toisin sanoen vatsataudissa kannattaa suosia sellaisia ruokia, jotka sulavat helposti elimistössä, voitelevat suolistoa ja antavat tarpeeksi nestettä ja suoloja. Myös perunamuussi ja voileipäkeksit auttavat elimistön palautumisessa.

Ripulissa on tärkeintä muistaa nesteytys. Elimistö kuivuu helposti vessareissujen takia, joten kannattaa ottaa vettä ja mustikkakeittoa viereen. Ripulissa ei kannata syödä tai juoda maitotuotteita, rasvaisia, mausteisia tai keinotekoisella makeutusaineella makeutettuja ruokia.