Onko nettiflirttailu pettämistä? Näin asiantuntija vastaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On itsekästä ajatella, että omalla kumppanilla ei olisi oikeutta ihailla muiden ihmisten ominaisuuksia. Fantasioiminen on yleistä miehille ja naisille, mutta mikäli henkilö ottaa toiseen ihmiseen yhteyttä sosiaalisessa mediassa tai pikaviestinpalvelussa romattisessa mielessä, voidaan puhua mikropettämisestä. Missä menee tavallisen huomioimisen ja pettämisen raja?

Tosiasia on, että vaikka ihminen flirttailisi vieraan ihmisen kanssa, ei se välttämättä vähennä rakkautta hänen omaa kumppaniaan kohtaan. Pariskunnat voivat kuitenkin sopia siitä, salliiko heidän parisuhteensa esimerkiksi vihjailevien viestien lähettämisen vastakkaisen sukupuolen edustajille, vaikka kyseessä ei olisikaan heidän oma kumppaninsa.

Ihminen voi avoimesti flirttailla netissä muiden henkilöiden kanssa, vaikka hänellä ei olisikaan pienintä aikomusta harrastaa seksiä heidän kanssaan. Juuri tästä syystä mikropettämistä ei välttämättä edes mielletä uskottomuudeksi, koska siitä puuttuu fyysinen kontakti, Men’s Healthin haastattelemat asiantuntijat arvioivat.

On tervettä olla kiinnostunut viehättävistä ihmisistä, mutta niin kauan kun todelliset tunteet on osoitettu ainoastaan omalle kumppanille, ei pariskunnilla ole kummoista kriisiä edessään. Kannattaa kuitenkin muistaa se kultainen sääntö, jonka mukaan oman kumppanin selän takana ei ole suotavaa tehdä asioita, joita ei haluaisi myöskään hänen tekevän itselleen.