Kuukautishousut ekologinen ratkaisu – vaihda kolme kertaa päivässä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Brittiläinen WUKA-niminen yhtiö on tuomassa markkinoille vaihtoehtoisen kuukautissuojan naisille. Naiset joutuvat käyttämään kuukausittain rahaa kertakäyttöisiin kuutautissuojiin, kuten tamponeihin tai tervessiteisiin. Lisäksi suojat aiheuttavat runsaasti jätettä.

Markkinoilla on kuitenkin tarjolla myös kestävämpiä ratkaisuja kuukautisten ajaksi, kuten kuukuppeja ja kuukautissieniä. Nyt on mahdollista ottaa käyttöön alushousut, jotka on varustettu huippuluokan tekstiilimateriaalilla. Alushousut ovat kuukautissuoja.

Kuukautishousujen kolmen kerroksen kerrotaan pitävän vuotoa jopa kahdeksan tunnin ajan. OIkeanlaisella pesulla alushousujen luvataan kestävän kaksi vuotta käyttökelpoisena. Alushousujen tekstiili on korkeatasoista ja antibakteerista. ne voi pestä tavallisen pyykin mukana 40 asteessa tai vaihtoehtoisesti käsin.

Nainen tarvitsee kuukautisten ajaksi 2-3 paria, koska käytetyt tulee aina pestä ja kuivata ennen seuraavaa käyttökertaa. Vaikka yhdet alushousut maksavat noin 35 euroa, tulevat ne pidemmällä tähtäimellä edullisemmaksi kuin kerran kuukaudessa ostettu terveyssidepaketti. Luonto ainakin kiittää.