Brother Christmas yhdistyksen erityistarkastus käynnistyi: ”Tilitiedoissa avunsaajien henkilötietoja”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Sanomien väitteiden rahaepäselvyyksien kohteena oleva Brother Christmas ry. on käynnistänyt toimet yhdistyksen erityistarkastuksen aloittamiseksi. Yhdistys on sopinut tarkastustyön käynnistämisestä tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy:n kanssa.

– Meitä kohtaan on esitetty julkisuudessa lukuisia perusteettomia väitteitä siitä, että yhdistyksemme raha-asioissa olisi joitain epäselvyyksiä, vääryyksiä tai jopa laittomuuksia. Kiistän painokkaasti kaikkien tällaisten väitteiden paikkansapitävyyden, toteaa Brother Christmas ry:n puheenjohtaja Ari Koponen.

– Todistaaksemme rehellisyytemme suoritamme yhdistyksemme tilien erityistarkastuksen. Haluamme toteuttaa Brother Christmas ry:n tilikirjojen avaamisen mahdollisimman oikein, jotta emme vahingossakaan rikkoisi minkäänlaisia asiaan mahdollisesti liittyviä säännöksiä.

– Yhtenä suurena ongelmana on se, että tilitiedoista selviää yksittäisten avunsaajien henkilötietoja. Kaikki traagisia ihmiskohtaloita ja menetyksiä kokeneet apua saaneet eivät välttämättä halua tulla julkisuuteen nimillään ja saamillaan avustussummilla, Koponen toteaa.

Tilintarkastusyhteisö RSM Finland Oy aloittaa tarkastustyön mahdollisimman pian.

– Yhtiöllämme on laaja kokemus erityyppisistä erityistarkastuksista. Arvioni mukaan nyt tehtävä työ vie aikaa noin 3-4 viikkoa. Työn tuloksista kerrotaan julkisuuteen heti, kun työ valmistuu, kertoo RSM Finland Oy:n osakas ja Chief Operating Officer Tytti Saarinen.

Brother Christmas ry:n vuoden 2017 kirjanpito on varsin mittava, sillä yhdistys tarjosi apua viime vuonna kaikkiaan noin 7.000 ihmiselle. RSM International on maailman kuudenneksi suurin tilintarkastusketju, johon kuuluu yli 800 toimistoa yli 120 maassa.