F1 aloittaa omat nettilähetykset – haastaa kansalliset televisioyhtiöt

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Autourheilun Formula 1 -kuninkuusluokan seuraaminen mullistuu pian, kun F1-organisaatio aloittaa omat suorat nettilähetyksensä osakilpailuista. F1 TV Pro tulee tarjoamaan suorana muun muassa 20 autokameraa, jolloin katsoja voi valita itse mitä autoa kulloinkin haluaa seurata.

Uusi nettitelevisio käynnistetään jo tällä kaudella ja se on F1-organisaatiolta merkittävä panostus. Lähetykset voi katsoa kuukausimaksulla suorana ilman mainoksia useilla eri kielillä ja useilla eri markkina-alueilla. Mukana on autokameroiden lisäksi runsaasti materiaalia, jota kansalliset televisioyhtiöt eivät esitä suorana. Lähetyksiä voi katsoa tietokoneella, mobiililaitteella ja televisioiden sovelluksilla.

Tällä kaudella F1-lähetyksiä selostetaan palvelussa neljällä kielellä, ei englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja espanjaksi. Palvelu tulee saataville näillä markkinoilla sekä Yhdysvalloissa, Meksikossa, Belgiassa, Itävallassa ja Unkarissa. Suomi ei ole vielä listalla, mutta Suomesta monet tulevat seuraamaan lähetyksiä esimerkiksi VPN-yhteyden kautta. F1 TV Pro -palvelun kuukausimaksu tulee olemaan 8 – 12 dollaria maasta riippuen.