New York on juustofanin paratiisi – tässä parhaat ravintolavinkit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitseva New York City ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, jos suunnitelee ulkomaan reissua makumatkailun merkeissä. Juustoa rakastavalle iso omena on kuitenkin kuin paratiisi, sillä kaupungissa pääsee mässäilemään uskomattomilla herkkuannoksilla.

Insider on nyt listannut kahdeksan parasta juustoravintolaa New York Cityssa. Mikäli haluaa maistella aitoja juustokakkuja, eli torneja, jotka on koottu juustokimpaleista, kannattaa suunnata kulkunsa Greenwich Villagessa sijaistevaan Murray’s Cheese -ravintolaan. Flatironissa puolestaan pääsee nautiskelemaan kotikutoisesta juustosta Beecher’s -nimisessä paikassa, jossa tarjoillaan vastavalmistettua juustoa asiakkaiden maisteltavaksi.

Brooklynissa sijaitseva B&A Pork Store myy friteerattuja mozzarellajuustopihvejä. Mikäli haluaa ruoka-annoksensa vuorautuvan raclettejuustoon, kannattaa suunnata kulku Raclette NYC -nimiseen ravintolaan Lower East Sidelle. Hieman samankaltaista nautintoa tarjoilee Cheeseboat-ravintola Brooklynissa, jonka pääasiallisin tuote on juustolla täytetyt leivät, eli juustoveneet.

Pilvenpiirtäjien New Yorkissa riittää juustofanille ravintola vaikka viikon pituisen loman jokaiselle päivälle. Esittelyn arvoinen paikka on myös juustokuoriset tacot, joita pääsee maistamaan Chelsea Marketin Los Tacos No. 1 -ravintolassa. Chelseassa sijaistee myös Buns Bar -niminen ravintola, jossa on tarjolla hampurilaisia, joissa sämpylä on korvattu friteeratulla juustolla.

Mikäli juustoilun haluaa vetää aivan överiksi, on herkkusuun suorastaan pakko käydä Fuscossa syömässä järjetön juustoannos Flatironin kaupunginosassa. Yksi setti maksaa 850 dollaria, mutta siitä riittää syötävää noin 30 henkilölle.

NYC Cheese Tour

Take a cheese tour in NYC. 🧀 💕

Publié par CHEESE INSIDER sur mercredi 28 février 2018