Fyre-floppifestarin järjestäjä tunnusti – saa jopa kymmenen vuoden vankeustuomion

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bahaman Exuman saarella järjestetty Fyre nousi viime vuonna otsikoihin yhtenä kaikkien aikojen festivaalikatastrofeista. Tapahtuman järjestänyt Billy McFarland pidätettiin sittemmin petoksesta epäiltynä.

Nyt McFarland on myöntänyt oikeudessa syyllistyneensä kahteen sähköisten viestimien välityksellä tehtyyn petokseen. Yrittäjä oli väärennettyjen asiakirjojen ja valehtelun keinoin onnistunut keräämään sijoittajilta yli miljoona dollaria.

Maksimirangaistus kummastakin petoksesta on yhteensä 40 vuoden vankeustuomio. Bloomberg-lehden mukaan McFarland kuitenkin teki sopimuksen, jonka myötä hänet tuomitaan 8-10 vuodeksi vankeuteen ja 300.000 dollarin sakkorangaistukseen.

McFarlandia, Fyre Media -yhtiötä ja tapahtumaa järjestämässä mukana olluta räppäri Ja Rulea vastaan on nostettu myös useita muita kanteita. Yksi niistä on ryhmäkanne, jossa heitä syytetään pyramidihuijauksesta.