Aamupalakeksit kyllästetään nyt proteiinilla – terveellistä ja herkullista

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Popsugar-sivusto tarjoilee mainion reseptin ihmisille, jotka haluavat nauttia aamupalansa jälkiruokaa muistuttavassa muodossa. Proteiinikeksit ovat täynnä terveellisiä rasvoja, jotka pitävät nälän loitolla lounasaikaan saakka. Keksit sopivat terveellistä ruokavaliota noudattavien lautaselle.

Resepti on amerikkalaisista mittayksiköistä muutettu:

1,2 desilitraa suolattua maapähkinävoita0,6 dl hunajaa1,2 desilitraa luomubanaaneja muussattuna1 iso luomukananmuna2 rkl luomukookospähkinäöljyä sulatettuna2,4 dl luomukesäkurpitsaa silputtuna3 dl luomukaurahiutaleita1,75 dl mantelijauhoa2 tl jauhettua kanelia1 tl leivinjauhetta1,2 desilitraa tummaa suklaata1,2 desilitraa maapähkinöitä

Pane uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sekoita maapähkinävoi, hunaja, banaanit, kananmuna ja kookosöljy kulhossa. Lisää kesäkurpitsa. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauhot, kaneli ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi suklaa ja pähkinät taikinaa lastalla kääntelemällä.

Nostele taikinasta palloja pellille ja painele keksin muotoon, jättäen taikinan kuitenkin yli sentin paksuiseksi. Paista uunin keksitasolla 20-25 minuuttia. Annan keksien jäähtyä ennen pelliltä poistamista. Tarjoile ja nauti!