Aamupalakeksit kyllästetään nyt proteiinilla – terveellistä ja herkullista

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Popsugar-sivusto tarjoilee mainion reseptin ihmisille, jotka haluavat nauttia aamupalansa jälkiruokaa muistuttavassa muodossa. Proteiinikeksit ovat täynnä terveellisiä rasvoja, jotka pitävät nälän loitolla lounasaikaan saakka. Keksit sopivat terveellistä ruokavaliota noudattavien lautaselle.

Resepti on amerikkalaisista mittayksiköistä muutettu:

1,2 desilitraa suolattua maapähkinävoita

0,6 dl hunajaa

1,2 desilitraa luomubanaaneja muussattuna

1 iso luomukananmuna

2 rkl luomukookospähkinäöljyä sulatettuna

2,4 dl luomukesäkurpitsaa silputtuna

3 dl luomukaurahiutaleita

1,75 dl mantelijauhoa

2 tl jauhettua kanelia

1 tl leivinjauhetta

1,2 desilitraa tummaa suklaata

1,2 desilitraa maapähkinöitä

Pane uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sekoita maapähkinävoi, hunaja, banaanit, kananmuna ja kookosöljy kulhossa. Lisää kesäkurpitsa. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauhot, kaneli ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi suklaa ja pähkinät taikinaa lastalla kääntelemällä.

Nostele taikinasta palloja pellille ja painele keksin muotoon, jättäen taikinan kuitenkin yli sentin paksuiseksi. Paista uunin keksitasolla 20-25 minuuttia. Annan keksien jäähtyä ennen pelliltä poistamista. Tarjoile ja nauti!