Treffisovellus etsii deittikumppanin DNA-näytteen avulla

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Treffisovellukset ovat tähän saakka toimineet lähinnä muutaman kuvan, profiilitekstin ja mielenkiinnon kohteiden esittelyn voimalla. Mikäli haluaa perustavanlaatuisemmin analysoitua seuraa itselleen, voi lähettää oman sylkinäytteensä Pheramor-deittisovellukseen.

Uudenlainen deittisovellus on määritellyt 11 geeniä, joiden perusteella voidaan yhdistää ihmisten seksuaalinen ja romanttinen viehätysvoima. Sovelluksen käyttäjälle rakennetaan profiili DNA-näytteen perusteella ja samalla hänen ominaisuuksiaan verrataan muihin käyttäjiin. Koko sovelluksen perusta löytyy hikisistä t-paidoista.

Taannoin 90-luvulla toteutetun tutkimuksen mukaan naisia viehättää enemmän hikiset t-paidat miehiltä, joiden DNA on geneettisyydeltään monimuotoisempi kuin heidän omansa. Toisin sanoen naiset mieltyivät miehiin, joiden hiki tuoksui geeniperimältään erilaiselta kuin heidän omansa. Tutkimuksessa nousi esille nämä 11 geeniä, joita hyödynnetään myös Pheramor-sovelluksessa. Treffisovellus on saatavilla aluksi vain Teksasin Houstonissa.