Posti nostaa jälleen postimaksuja – vuodessa 25 % hinnannousu!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime syksynä kuinka Posti vuoti vahingossa verkkoon jo kuukausia ennen aikojaan marraskuun 2017 hinnankorotuksen. Kotimaan postimerkin hinta nousi tuolloin 1,40 euroon. Nyt Posti nostaa jälleen hintojaan, sillä postimerkin hinta kallistuu toukokuussa taas 10 sentillä 1,50 euroon. Vielä keväällä 2017 postimerkin hinta oli 1,20 euroa.

Kirjemaksun hinta on noussut viime vuosina jyrkästi, ja samalla kirjepostin määrä on laskenut nopeasti. Hintojen nostaminen taas kiihdyttää kirjepostin vähenemistä entisestään, joten Postilla on käynnissä itseään ruokkiva kierre. 1,50 eurolla saa jatkossa postittaa korkeintaan 50-grammaisen kirjeen, mutta korkeintaan 250-grammaisen kirjeen hinta nousee 20 sentillä kolmeen euroon.

Postin jakelussa on ollut viime aikoina vakavia ongelmia kirjelähetysten vähenemisestä huolimatta, sillä kirjeitä on toimitettu vastaanottajille huomattavasti myöhässä. Esimerkiksi varsinaisia laskuja on toimitettu ajoittain perille vasta muistutuslaskujen toimittamisen jälkeen. Taannoin Posti toimitti jopa omille asiakkailleen jouluksi 2016 lähettämänsä Postin joulutervehdykset perille vasta 12. tammikuuta seuraavan vuoden puolella.

Ydintoimintojensa hoitamisen sijaan Posti on keskittynyt viime aikoina aktiivisesti laajentamaan toimintaansa muun muassa ruohonleikkuuseen, huonekalujen kokoamiseen, vanhusten ruokapalveluihin ja muihin uusiin liiketoiminta-alueisiin. Samaan aikaan varsinaisen postin jakelu on takellellut merkittävästi.

Kuluttajaliitto selvitti taannoin, että kuluttajat kokevat Postin nykyisin epäluotettavaksi. Viime vuonna Posti ilmoitti lopettavansa kirjeiden jakelun tiistaisin. Stara koosti taannoin keinot, joilla suomalaiset voivat päästä eroon riippuvuudesta Postin toiminnasta. Lue esimerkit tästä.