Tampere on koko maailman saunapääkaupunki – alueella yhteensä 20 yleistä saunaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki Tampere on juuri saanut 20. julkisen saunansa. Samalla Tampere on nimitetty epävirallisesti maailman saunapääkaupungiksi. Nimityksen takana on juuri avatun Tullin Saunan yrittäjä Ville Virkki, joka haluaisi Tampereen myös virallistavan saunatittelinsä tulevaisuudessa. Yleiset saunat ovat matkailuvaltteja, ja Tampereella niitä on poikkeuksellisen paljon väkilukuun nähden.

Ulkomaalaisten saattaa olla vaikea käsittää suomalaista perinnettä, jossa mennään jopa ventovieraiden ihmisten kanssa hikoilemaan kuumaan huoneeseen alastomana tai uimapuvuissa. Saunominen on suomalaisten suosikkipuuhaa. Lähes jokaisessa talossa on käytössä joko oma sauna asunnoissa tai vähintään yksi ja yhteinen saunatila taloyhtiössä.

Suomessa on myös runsaasti julkisia saunoja. Tampereelle avattu uusi Tullin Sauna on kaupunkiseudun 20. yleinen sauna. Myös koko Suomen vanhin yleinen sauna Rajaportti sijaitsee Tampereella. Tampereen kanssa saunapääkaupungin tittelistä taistelee Jyväskylä, sillä Keski-Suomessa on niin ikään pitkät saunomiseen liittyvät perinteet Harvian kiuastehtaineen ja maailman suurimpine savusaunoineen.

Tampere's first urban sauna, Tullin Sauna, is open! 🔥Did you know that we have 20 public saunas in both the city of…

Publiée par Destination Tampere Region sur Jeudi 5 avril 2018