Tampere on koko maailman saunapääkaupunki – alueella yhteensä 20 yleistä saunaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki, eli Tampere, on nyt saanut 20. julkisen saunansa. Samalla Nääsville on nimitetty epävirallisesti maailman saunapääkaupungiksi. Yleiset saunat ovat suomaisten matkailuvaltteja.

Ulkomaalaisten saattaa olla vaikea käsittää suomalaista perinnettä, jossa mennään jopa ventovieraiden ihmisten kanssa hikoilemaan alasti tai uimapuvuissa kuumaan huoneeseen. Saunominen on suomalaisten suosikkipuuhaa. Lähes jokaisessa talossa on käytössä joko oma sauna asunnoissa tai vähintään yksi ja yhteinen saunatila taloyhtiössä.

Suomessa on myös runsaasti julkisia saunoja. Tampereen seudulle on hiljattain avattu uusi Tullin Sauna, joka on samalla alueen 20. yleinen sauna. Myös koko Suomen vanhin yleinen sauna sijaitsee Tampereella, Rajaportin saunalla. Jyväskylä taistelee saunapääkaupungin tittelistä Tampereen kanssa, sillä Keski-Suomessa on niin ikään pitkät saunomiseen liittyvät perinteet Harvian kiuastehtaineen ja maailman suurimpine savusaunoineen.

Tampere's first urban sauna, Tullin Sauna, is open! 🔥Did you know that we have 20 public saunas in both the city of…

Publiée par Destination Tampere Region sur jeudi 5 avril 2018

Uusimmat