Asiantuntija väittää: ”Koirat vihaavat vatsan rapsuttamista”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet koirat rakastavat hellyydenosoituksia ja osaavat niitä myös omistajiltaan kerjätä. Nyt eläinten käytöstä tutkinut Jill MacKay on paljastanut, että koirat eivät kuitenkaan pidä siitä kun niiden vatsaa rapsutellaan silloin kun ne ovat kierähtäneet selälleen.

Selälleen maahan makaamaan kierähtänyt koira haluaa osoittaa eleellään, että hän luottaa ihmiseen. Tämä ei kuitenkaan ole kutsu tulla rapsuttelemaan koiraa vatsasta. MacKay kertoi Daily Mail -sivustolle, että koirat pitävät paljasta vatsaansa herkkänä alueena, johon ne eivät mielellään halua rapsutuksia varsinkaan silloin kun koirat makaavat selällään.

Jill MacKayn mukaan koirat ovat tottuneet sietämään sitä, että niitä rapsutetaan kun ne ovat kierähtäneet selälleen. Tämä ei kuitenkaan tutkijan mukaan tarkoita sitä, että koirat pitäisivät siitä millään tasolla. Seuraavan kerran kun koira osoittaa luottamuksensa kääntymällä maahan selälleen, voit rapsuttaa koiraa esimerkiksi niskasta tai korvan takaa.