Hämmentävä trendi leviää – foliosta tehdään nyt peilikirkkaita palloja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes jokainen suomalainen on varmasti jossain elämänsä vaiheessa rypistänyt foliota mahdollisimman tiiviiksi palaksi, mutta harva on vienyt sitä pidemmälle. Erikoisten harrastusten Japanissa leviää kuitenkin parhaillaan harrastus, jossa foliosta taiteillaan uskomattoman upeita metallipalloja.

Kyse on äärimmäistä sinnikkyyttä vaativa harrastus, sillä täydellisen foliopallon tekeminen ei suju ihan käden käänteessä. Sen sijaan kokonaisesta jopa 16 metrin foliorullasta tehdään ensin käsin yksi suuri pallo, jota puristetaan ja puristetaan pitkiä aikoja, kunnes lopulta sitä naputellaan myös vasaralla yhä tiiviimmäksi ja tiivimmäksi.

Lopulta foliopalloa tasotetaan vielä monin keinoin, kunnes se on saatu tarpeeksi pyöreäksi. Sen jälkeen vuorossa on vielä kiillotusvaihe. Mikäli kaikki on mennyt hyvin, on tuloksena kaunis peilikirkas metallipallo. Hämmentävä uusi trendi sai alkunsa japanilaisen korusepän kokeilusta, ja nyt villitys on levinnyt jo maan rajojen ulkopuolelle.