Legendaarinen Kallion kuppila myynnissä – Pub Sirdie on osa Suomen kulttuurihistoriaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingin Kalliossa Kolmannella Linjalla sijaitseva pikkuinen anniskeluravintola Pub Sirdie on yksi pääkaupunkiseudun legendaarisimmista kantakapakoista. Nyt Sirdie on myynnissä.

Pub Sirdien kanta-asiakkaisiin on lukeutunut vuosien ajan tunnettuja suomalaisia taiteilijoita, aina veteraaninäyttelijöistä yhden hitin laulajiin. Vuonna 1966 perustetun Pub Sirdien tunnelma on omalaatuinen ja intiimi. Pienessä ajanviettopaikassa tutustuu helposti naapuripöydän henkilöihin samalla, kun nautiskelee jukeboxin laajasta musiikkitarjonnasta sekä kylmästä huurteisesta.

Pub Sirdien edesmennyt omistaja Petar Petrov jätti jälkensä kaikkien asiakkaiden sydämiin, joten hänen saappaitaan on vaikea täyttää. Sirdien asiakkaat toivovat, että anniskeluravintolan habitusta ei lähdettäisi muuttamaan omistajanvaihdoksesta huolimatta. Paikkaa ei kuitenkaan kannata lähteä sulkemaan, sillä asiakkaat haluavat edelleen piipahtaa yhdellä oluella Sirdiessä – kunnes yhtäkkiä huomaavat istuneensa siellä taas koko illan.

https://www.facebook.com/Pubsirdie/photos/a.1791244240892644.1073741830.158854014131683/2068489963168069/?type=3&theater