Ihotautilääkärit paljastivat parhaat aurinkovoiteet kasvoille

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni muistaa suojata kesäisin uv-säteilyltä vartalonsa ihon aurinkovoiteiden avulla. Myös kasvot tarvitsevat kuitenkin erityistä suojaa, koska 90 prosenttia kasvoilla näkyvistä ikääntymisen merkeistä johtuu juuri auringon uv-säteilyn aiheuttamista pigmenttimuutoksista ja rypyistä.

Ihotautilääkärit kertoivat Women’s Health -sivustolle mitkä ovat parhaat aurinkovoiteet naisten kasvojen iholle. Kosteusvoiteeksi kannattaa valita voide, joka on omalle ihotyypille sopiva. Rasvaiselle iholle voiteen kannattaa olla geelimäisempi ja kevyempi kun taas kuivalle ja sekaiholle voide voi olla hieman rasvaisempi. Hyvä suojakerroin kasvoille on vähintään 30.

Hieman peittävämmän voiteen halutessaan naiset voivat myös ostaa ihovoiteen, jossa on hieman pigmenttiä mukana tai meikkivoiteen, jossa on korkea suojakerroin. Tällöin meikkivoiteen korkea suojakerroin auttaa suojautumaan auringon uv-säteiltä eikä erillistä aurinkovoidetta tarvita enää meikkivoiteen alle. Hyvä vaihtoehto meikkaavalle naiselle on myös korkealla suojakertoimella varustettu väritön kiinnityspuuteri, jota sipaistaan meikin päälle viimeisenä.