Google Mapsin uusi ominaisuus helpottaa liikuntarajoitteisten elämää

Digi · Tim Isokivi

Esteettömien reittien löytäminen voi toisinaan olla vaikeaa pyörätuolia käyttäville. Nyt Google karttapalvelu lupaa helpottaa liikuntarajoitteisten arkea, ainakin tietyissä kaupungeissa.

Google Mapsin uusi ominaisuus kertoo, mitkä julkisen liikenteen pysäkit ja reitit soveltuvat parhaiten pyörätuolia käyttäville ja muille liikuntarajoitteisille. Palvelu on tosin alkuun käytössä vain Lontoossa, New Yorkissa, Bostonissa, Sydneyssä, Tokiossa ja Mexicossa.

Teknologiajätti kertoo blogissaan tekevänsä yhteistyötä eri kaupunkien joukkoliikennepalvelujen kanssa. Tarkoituksena on, että ominaisuus toimisi lähikuukausina yhä useammissa kaupungeissa.

Google käyttää myös Local Guides -ohjelmassa kerättyä tietoa auttaakseen liikuntarajoitteisia. Sen myötä palvelusta voi tarkistaa, onko esimerkiksi ravintoloihin ja liikkeisiin esteetön pääsy pyörätuolilla liikkuville.