Lapset eivät osaa enää lukea analogista kelloa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juontaja Jimmy Kimmel kertoi ohjelmassaan uutisesta, jonka mukaan englantilaisista alakouluista poistetaan analogiset kellotaulut, koska lapset eivät osaa enää tulkita niitä. Lapset ovat niin tottuneet digitaaliseen näyttöön, että he eivät ole oppineet katsomaan aikaa tavallisesta kellotaulusta.

Jimmy Kimmelillä oli aavistus siitä, että Yhdysvalloissa heillä saattaisi olla käsillä samanlainen ongelma. Niinpä hän päätti tehdä kokeilun, jossa katuhaastattelija pyysi kadulla satunnaisilta vastaan kävelleiltä lapsilta, että he kertovat paljonko kello on katsomalla analogista kelloa.

Haastattelijalla oli mukanaan parikin eri kelloa, joissa numerot oli esitetty joko tavallisina numeroina tai roomalaisina numeroina. Kukaan naisen haastattelemista lapsista ei osannut sanoa isoja kellotauluja katsomalla paljonko kello oli. Onneksi nainen kohtasi lopulta kadulla yhden pojan, joka osasi kertoa hänelle oikean ajan.