Lapsia nimetään nyt Marvel-hahmojen mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supersankarielokuvien suosio näkyy yllättävillä tavoilla. Yhdysvaltojen sosiaaliturvahallinnon suosituimpien vauvojen nimien listalta käy ilmi, että yhä useampia lapsia nimetään Marvel-hahmojen mukaan.

Suosituin Marvelin inspiroima nimi viittaa Hämähäkkimieheen, Peter Parkeriin. Parker-etunimen sai vuonna 2017 yhteensä 1 487 tyttölasta ja 4  346 poikalasta. Toisena Yahoon kokoamalla listalla oli 899 poikalapsen saama Deadpoolin oikea etunimi, Wade.

Tyttölasten suosituimpia Marvel-hahmoihin viittaavia nimiä olivat Natasha, Pepper ja Valkyrie. Erikoisempia nimiä listalla edustavat Loki, Marvel, Rocket ja Hawkeye.

Vauvojen nimeämisessä fiktiivisten hahmojen mukaan ei tietenkään ole mitään uutta. Suomessakin lukuisat laoset saivat 80- ja 90-luvuilla esimerkiksi Dallas ja Kauniit ja rohkeat -saippuasarjojen inspiroimia nimiä.

Parker, 1 487 tyttöä, 4 346 poikaaWade, 899 poikaaNatasha, 355 tyttöäPepper, 121 tyttöä, 7 poikaaLoki, 5 tyttöä, 91 poikaaValkyrie, 63 tyttöäMarvel, 21 tyttöä, 29 poikaaBanner, 39 poikaaRocket, 9 tyttöä, 28 poikaaQuill, 5 tyttöä, 15 poikaaHawkeye, 6 poikaa