Lapsia nimetään nyt Marvel-hahmojen mukaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Supersankarielokuvien suosio näkyy yllättävillä tavoilla. Yhdysvaltojen sosiaaliturvahallinnon suosituimpien vauvojen nimien listalta käy ilmi, että yhä useampia lapsia nimetään Marvel-hahmojen mukaan.

Suosituin Marvelin inspiroima nimi viittaa Hämähäkkimieheen, Peter Parkeriin. Parker-etunimen sai vuonna 2017 yhteensä 1 487 tyttölasta ja 4  346 poikalasta. Toisena Yahoon kokoamalla listalla oli 899 poikalapsen saama Deadpoolin oikea etunimi, Wade.

Tyttölasten suosituimpia Marvel-hahmoihin viittaavia nimiä olivat Natasha, Pepper ja Valkyrie. Erikoisempia nimiä listalla edustavat Loki, Marvel, Rocket ja Hawkeye.

Vauvojen nimeämisessä fiktiivisten hahmojen mukaan ei tietenkään ole mitään uutta. Suomessakin lukuisat laoset saivat 80- ja 90-luvuilla esimerkiksi Dallas ja Kauniit ja rohkeat -saippuasarjojen inspiroimia nimiä.

Parker, 1 487 tyttöä, 4 346 poikaa

Wade, 899 poikaa

Natasha, 355 tyttöä

Pepper, 121 tyttöä, 7 poikaa

Loki, 5 tyttöä, 91 poikaa

Valkyrie, 63 tyttöä

Marvel, 21 tyttöä, 29 poikaa

Banner, 39 poikaa

Rocket, 9 tyttöä, 28 poikaa

Quill, 5 tyttöä, 15 poikaa

Hawkeye, 6 poikaa