Muutto on helppo tapa muuttaa elämää – minimalistinen tyyli rauhoittaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kuusi kertaa kolmen vuoden aikana muuttanut Elizabeth Enoch elää nykyisin minimalistista elämäntyyliä. Vastoinkäymiset ja useat muutot opettivat naista luopumaan maallisesta omaisuudesta. Hän elää nykyisin toimivaa, kestävää ja rauhallista elämää.

Popsugarille tarinansa kertonut Enoch tunnustaa, että kaikki hänen vaatteensa, kenkänsä ja asusteensa mahtuvat nykyisin yhteen isoon matkalaukkuun. Hänen on helpompi päättää päivän vaatteet. Koska astiakaapit ovat aiempaa tyhjemmät, on hänen helpompi myös tarttua tiskiharjaan ja pitää keittiö puhtaana. Nainen kehuu, että hänellä menisi koko asuntonsa pakkaamiseen nykyisin vain yksi päivä.

Tavarattomuus on antanut Elizabeth Enochille sisäisen rauhan. Hänen mukaansa ihmiset eivät tarvitse esineitä ympärilleen elääkseen onnellisesti. Hän vinkkaa muutaman muuttamiseen liittyvän neuvon, joiden avulla voi saada tavaramäärän pienemmäksi.

– Aseta ajastin puoleen tuntiin ja karsi sen aikana keittiön, vaatekaapin tai varaston tavaroita niin paljon kun ehdit

– Mikäli et ole käyttänyt jotain vaatetta tai tavaraa puoleen vuoteen, mieti tarvitsetko sitä oikeasti

– Lahjoita kirjat lukemisen jälkeen eteenpäin

– Suosi suoratoistopalveluita ja luovu levyistä ja elokuvista

– Heitä kaikki rikkinäiset ja turhat tavarat pois, joulukorteista vanhoihin hiuslenkkeihin