Sisustussuunnittelija neuvo: ”Näin saat huoneesta tilavamman näköisen!”

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kodin sisustamiseen liittyy paljon muistisääntöjä, joiden avulla tilasta voi luoda houkuttelevamman ja avaramman. Värien tulee olla harmoniassa, huonekalujen ei tarvitse olla seinää vasten ja valaistukseen kannattaa panostaa. Myös verhoihin on hyvä kiinnittää huomiota.

Sisustussuunnittelija Bobby Berk sanoo nyt tärkeimmän sisustusvinkkinsä liittyvän verhoihin. Hänen mukaansa verhotangot asennetaan usein väärin ikkunan yläpuolelle. Miehen mukaan liian lähellä ikkunaa sijaitseva verhotanko luo illuusion matalasta huonekorkeudesta ja ahtaasta tilasta. Lisäksi verhotangon ja katon välille jää turhaa tilaa, PureWow uutisoi.

Sen sijaan Berkin mukaan verhotanko tulee aina ripustaa reilusti ikkunan yläpuolelle. Tangon on hyvä sijaita lähellä katon rajaa, mutta vähintään 15 sentin yläpuolella ikkunasta. Tämä luo illuusion isommasta ikkunasta ja korkeammasta huoneesta. Samalla korkealle asennetut verhotangot luovat mielikuvan tilavammasta huoneesta.