Selibaatti on parempi kuin huono seksi – voi pelastaa parisuhteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Parisuhteen kulmakiviä ovat rakkaus, luottamus ja arvostus omaa kumppania kohtaan. Myös terve ja toimiva seksielämä ovat iso osa toimivaa parisuhdetta, joka saattaa kuitenkin alkaa rakoilemaan mikäli läheisyys alkaa suhteesta uupumaan.

Parisuhdeterapeutti Tracey Cox kertoi Daily Mail -sivustolle, että seksielämän käydessä tylsäksi ja kipinättömäksi on parempi jättää seksin harrastaminen kokonaan. Coxin mukaan määräaikainen ja yhdessä sovittu selibaatti on oiva keino saada kipinä takaisin suhteeseen.

Selibaatti on useissa tilanteissa lääke rutiininomaiseen, tylsään ja harvoin harrastettuun seksiin. Kun pariskunta sopii, että he eivät harrasta seksiä tietyn ajanjakson aikana, sitä alkaakin tekemään mieli. Niin kauan kun seksi on itsestäänselvyys, se voi olla kiinnostamatta kumpaakaan osapuolta.