Valas kuoli nälkään – 80 muovipussia tukki suoliston

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme huhtikuussa Espanjan Murcian rannalle huuhtoutuneesta kuolleesta kaskelotista, jonka vatsasta löytyi 29 kiloa jätettä. Jätteen mukana oli muun muassa muoviroskaa ja köysien sekä kalastusverkkojen osia. Nyt toinenkin valas on menehtynyt syömäänsä muovijätteeseen.

YouTube-videolla nähdään uusi Thaimaassa kuvattu tapaus, jossa valas menehtyi muovijätteen vuoksi. Valasta oli alettu hoitamaan kun ihmiset olivat huomanneet, että se ei jostain syystä kyennyt enää uimaan kunnolla. Eläinlääkärien ponnisteluista huolimatta valasta ei pystytty pelastamaan vaan se menehtyi.

Ennen kuolemistaan valas oli oksentanut muovia. Kun valaan vatsa oli avattu, sieltä oli löytynyt kahdeksan kiloa muovia. Jätteen joukossa oli ollut muun muassa muovisia makeiskääröjä ja noin 80 muovipussia, jotka olivat tukkineet valaan ruoansulatuksen. Tukkeutuneen suoliston vuoksi valas menehtyi kuolemalla nälkään. Menehtyneen pallopäävalaan normaalia ravintoa ovat mustekalat ja pikkukalat.